Willem Baltissen, (1808-<1853)

De deserteur Willem Baltissen

Overgenomen uit het Venrays Verleden geschreven door Marinus Flokstra. In de tijd dat de Fransen nog heer en meester waren werd er in Venray een een jonge geboren. Het was de zoon van Peter Baltesen (Pierre Baltissen) en zijn vrouw Gertrudis Rutten. Hij kreeg de naam Willem (Guillaume). In 1815 onstond door het congres in Wenen het Koninkrijk der Nederlanden onder Willem I. volgt ……………………………………………


Baltesen Willem, Fuselier 4e Afdeeling Infanterie * geboren 1808 Venraij ,

hij wordt vermeld op een Nominative Staat van eenige Militairen welke uit hoofde van slecht gedrag en ook bij rechterlijke vonnissen vervallen verklaard zijn bij de Militaire stand, , zoo van de Staande Armee Nationale Militie als van de Landmagt in de Oost Indische bezittingen met briefjes van Ontslag zijn weggezonden. Enz. , om zoo veel mogelijk voor te komen dat geene der alzoo weggezonden personen weder in Zijne Majesteits Dienst wordt aangenomen enz. 15 kolommen met info. Zoals o.a. Lengte, Aangezicht, Kleur Ogen en Haar enz. jaar 1841 (4)


Baltesen Willem geb. Venray oud 23 jaar Fuselier, , Veroordeeld tot den doodstraf met den strop: met signalement van de persoon enz. jaar 1841 (4)

Dinsdag 10 september 2013 036.jpg

Dinsdag 10 september 2013 037.jpgDinsdag 10 september 2013 038.jpg

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s